Drumeție pe Via Transilvanica: Biertan - Richiș
(Biertan (Birthälm), Romania)

Sâmbătă în familie

Sâmbăta in familie: drumeție pe Via Transilvanica, între Biertan și Richiș, cu picnic la casa parohială de la biserica fortificată din Richiș

Vă propunem o nouă ieșire in natură, pentru a ne bucura de primăvară pe culmile dintre unele din cele mai frumoase sate săsești conectate de Via Transilvanica: Biertan și Richiș.

Este o drumeție ușoară, de 9 kilometri, cu o diferență de nivel de 300 de metri, ce poate fi parcursă de toți iubitorii de natură, de la mic la mare.

Program: Ne întâlnim la ora 10:30 în Biertan, coordonate pe Google Maps (46.13641157704487, 24.52052712452566) de unde pornim pe traseul Via Transivanica ce trece prin localitate. După câteva sute de metri pe asfalt, cotim pe o pajiște înverzită care ne va conduce pe culmea care mărginește Biertanul de la vest.

După o urcare scurtă prin pădure ce ne va crește rapid pulsul, ajungem la un punct de belvedere, de unde se deschide o superbă priveliște asupra Biertanului și a bisericii sale fortificate.

Continuăm cărarea prin pădure, ocolim câțiva copaci căzuți pe traseu, urcăm și coborâm ușor pe culmile colinelor Transilvaniei.

La aproximativ jumătatea distanței dintre Biertan și Richiș, ne oprim pentru un coffee-break inedit, la umbră de stejari.

Continuăm pe culmea dealurilor ce acum zeci de ani erau acoperiți de culturi de viță de vie și în scurt timp ne apare în zare turnul bisericii din Richiș. Coborâm de pe deal și continuam pe asfalt până în centrul localității, unde ne vom opri pentru un picnic gustos pregătit de gazda noastră Tony și gospodinele din Richiș.

După masă, vom putea vizita biserica luterană din Richiș, după care vă vom face transferul cu microbuzele la Biertan, pentru a vă recupera mașinile. Cine dorește, va putea vizita și biserica fortificată din Biertan, însoțit de ghid.

Preț:

Adult - 110 lei, copil (până în 12 ani) - 25 lei. Prețul include asistență din partea a doi ghizi, coffee-break, picnicul din Richiș și transferul din Richiș către Biertan. Dacă doriți și transport, acesta este oferit gratuit, din Sibiu, în limita a 12 locuri (vă rog sa ne anunțați înainte dacă aveți nevoie de transport).
Bilete:

Ghizi: Adela - 0743 377 969
Florin - 0740 205 877
Eveniment organizat de Transylvania Guide Sibiu și Oak Tree Travel, în parteneriat cu La Curtea Richvini Guesthouse și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks

Pachet de picnic

Pachet de picnic cu produse locale de sezon. Picnic bag with local, seasonal food.


Chefs

Host

Tony Timmerman - Curtea Richvini


Location

Biertan (Birthälm), Romania

Biertan, România

Loc de întâlnire: 
- în fața Primăriei Biertan pe strada principală
- loc de parcare disponibil 

Get directions