Banat Brunch cu zacuscă fiartă în căldare
(Coșteiu de Sus, Romania)

Brunch de toamnă cu arome locale

Toamna, cu arome de ardei și vinete, cu mirosuri amestecate și gusturi pline, cu soare blând și zile liniștite, vă așteaptă între dealurile din Coșteiu! Haideți să o savurați direct din căldarea în care tanti Emilia Popa va fierbe pentru voi zacusca de vinete la ultimul Banat Brunch din acest an. În 25 septembrie, la Coșteiu de Sus. 

Meniu și program

11:00 – 13:00

Brunch în gospodărie la Tanti Emilia

Dansuri și cântece vechi din Banat cu Junii Timișului

Ateliere de opincărit și sculptură în lemn

13:00 – 15:00

Plimbare cu bicicletele Eco Timiș la Cariera de piatră

Tură prin sat

Plimbare cu căruța trasă de cai (opțional)

Meniu

Feluri principale

Pipiarcă umplută; zacuscă de vinete, fiartă la căldare și pâine de casă; zamă de cocoș cu zdrențe; varză călită cu găluște și carne din chiscant - rețetă cu specific slovac; ciorbă de chimin cu ouă de prepeliță; grumpi părgăliți; mazăre zdrobită; cârnați colac

Aperitive

Cârnați în pâine – rețetă cu specific slovac; pecină din untură; ouă cu crumpi; jumere de porc; vinete cu ou; pârjoale de cartofi; salată de vinete; pastă de conopidă; brânză sărată și caș de vacă; brânză de oaie; cașcaval; pastă de brânză cu ardei; pastă de brânză cu mărar; pastă de brânză cu ceapă; mămăligă cu crumpi; pâine de casă coaptă în șpoiert; smântână de casă; legume de sezon; murături; ouă fierte; slănină afumată; cârnați din chiscant.

Desert

Lașce lace cu nucă și cu mac; miere de prună; lapte de pasăre; prăjitură cu miere de albină; turtă cu măr; cornulețe crescute cu dulceață; scoverzi cu dulceață de scoabe; găluște cu prune; turtă neagră cu miere de prună; lămâiță.

Băuturi

Ceai de mentă de grădină; limonadă; apă de izvor; cafea.

 

Ateliere

Ateliere de opincărit

Atelier de sculptură în lemn


Producători locali

Lavandă de Margina

Trandafiri de Curtea

Ciobănița de la Stână la fântână.

 

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks

Bufet cu specialități locale și de sezon pregătite de tanti Emilia Popa și comunitatea locală.


Chefs

Emilia Popa și comunitatea locală.

Host

Emilia Popa

Emilia Popa și comunitatea locală. 


Location

Coșteiu de Sus, Romania

Coșteiu de Sus, Romania

Nr. 150 - Coșteiu de Sus, Comuna Margina, Județul Timiș 
Familia 

Get directions