Unul dintre cele mai vechi sate românești din Banat, Dubozul, este situat pe malul râului Pogăniș, aproape de un loc în care, dintr-o pădure mare de stejari a mai rămas un singur trunchi, vechi de 600 de ani, spun localnicii. Vă invităm sâmbătă, 20 august, de la ora 11:00 la primul eveniment Banat Brunch în Duboz, să descoperiți locul și oamenii săi, care vă așteaptă – după tradiție locală – cu salam de casă cu chimion, șonc și untură din căloiul cu cârnați. Și legume de sfârșit de august.
Discover Timiș!
Meniu și Program
11:00 – 13:00 – Brunch și activități în curtea gazdelor
Aperitive:
- Roșii
- Ceapă
- Usturoi
- Castraveți
- Ardei
- Pită de la Gătaia
- Salată de vinete cu ceapă, usturoi și maioneză
- Zacuscă
- Ouă fierte
- Pită cu unt de casă
- Brânză de oaie
- Brânză de vacă
- Brânză de vacă cu boia dulce și smântână
- Brânză dulce
- Salam de casa crud uscat
- Salam de casa cu chimion
- Clisă afumată
- Șonc
- Untură albă cu boia dulce
- Untură din căloiul cu cârnați
- Cârnați din căloi
Fel principal:
- Zupă de găină cu tăiței de casă
- Carne de găină friptă în ou
- Friptură de porc la cuptor
- Crumpi bătuți
- Salată de sezon
Desert:
- Trandafiri copți cu nucă și scorțișoară
- Foi cu miere
- Chec cu fructe de sezon
- Gemuri de casă
- Miere
Băuturi:
- Apă de izvor
- Lapte rece
- Ceai de mentă, tei, soc
- Limonadă de căpșuni, mentă
- Sirop de soc, căpșuni, mentă
- Cafea
Ateliere
Pictură pe lemn pentru copii
Cotărițe
Expoziție de artă populară locală
13:00 – 15:00 - Plimbare la biserica din Duboz și baraj