Transilvanian Brunch cu ȘEZI
(Hapria)

Haide pe deal

HAIDE PE DEAL - Transilvanian Brunch cu ȘEZI

Hăpria, Comuna Ciugud, jud. Alba - Strada Fagului nr. 3
7 septembrie 2024 ora 11:00

#eatlocal – mâncăruri din sat și din împrejurimi

Vă așteptăm cu drag să ne petrecem o zi afară, împreună cu familia Loiș în minunata lor grădină. O zi de gusturi și miresme de vară și început de toamnă.

Ora 11: vă primim cu plăcinte calde făcute în sat. Plăcintele cu varză, brânză  și ceapă.
Ora 12: după ce potolim prima foame, vă invităm la atelier și degustări
Atelier de finisat platouri de lemn reciclat, pe care mâncăm antreurile iar apoi le putem lua acasă pentru a le refolosi cu diverse ocazii.
Între timp, mai avem multe de făcut și gustat:
- fierbem un ceaun cu virșli buni de la Pianu, serviți cu pâine și muștar de casă
- facem salată de vinete cu ceapă pe un dog de lemn mare, ca un blat de masă, lângă focul pe care se coc vinetele
- pregătim porumbul deja fiert dinainte, îl tăiem rondele și ungem cu unt topit
- degustăm din platouri: cu telemea și caș, cașcaval făcut de mama Octaviei din zămătișă de la vacile de pe deal, fructe, nuci, alune din curte, roșii, castraveți, ardei, ceapă din grădină, pastă de brânză cu smântână, în boluri, de pus pe pâine, ceapă tăiată mărunt, separat
- încercăm untură cu boia și ceapă și sosurile de roșii, dulceață de ardei iuți

Ora 13: drumeție până la mănăstirea de pe deal
Ora 15: revenim după mișcare pentru a ne bucura de felurile principale
Ceaun cu carne de porc și legume din grădină
Mămăligă cu tocăniță de ciuperci
Murături asortate
Deserturi – negresă cu nuci, prăjitură cu fructe de sezon, pâine cu dulceață și cremă de brânză

 

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks

Meniu de vară târzie

MÂNCĂRURI RECI: - Pastă de brânză de la vacile de pe deal, cu verdeturi din gradină - Diferite sosuri de la mami (cu rosii, ardei iuti) in boluri - Vinete coapte - Porumb fiert - Virsli la ceaun cu mustar de casa - Rosii, ardei, ceapa - Telemea, caș, cașcaval de casă - Iarba grasa, oregano, menta proaspete MÂNCĂRURI CALDE: - Plăcinte cu brânză, varză, ceapă - Ceaun cu carne de porc și afumătură - Tocăniță de ciuperci cu sos de usturoi - Mămăligă DESERTURI: - Prajitură cu fructe de sezon: mere, pere, caise, piersici, mure - Sub vișin să servim pâine cu cremă de brânză și dulceață de vișine - Negresă cu nuci DE BĂUT: - Siropuri făcute în casă cu apă de izvor: soc, căpșuni, mentă, salcâm etc


Chefs

Comunitatea locală

Chefs

Host

Familia Loiș @ ȘEZI


Location

Hapria

ȘEZI

Locația exactă: https://maps.app.goo.gl/uN83dCXR42hYsHxY9

Strada Fagului 3 - Hăpria, Ciugud, jud. Alba 

Get directions