HAIDE PE DEAL - Transilvanian Brunch cu ȘEZI
Hăpria, Comuna Ciugud, jud. Alba - Strada Fagului nr. 3
7 septembrie 2024 ora 11:00
#eatlocal – mâncăruri din sat și din împrejurimi
Vă așteptăm cu drag să ne petrecem o zi afară, împreună cu familia Loiș în minunata lor grădină. O zi de gusturi și miresme de vară și început de toamnă.
Ora 11: vă primim cu plăcinte calde făcute în sat. Plăcintele cu varză, brânză și ceapă.
Ora 12: după ce potolim prima foame, vă invităm la atelier și degustări
Atelier de finisat platouri de lemn reciclat, pe care mâncăm antreurile iar apoi le putem lua acasă pentru a le refolosi cu diverse ocazii.
Între timp, mai avem multe de făcut și gustat:
- fierbem un ceaun cu virșli buni de la Pianu, serviți cu pâine și muștar de casă
- facem salată de vinete cu ceapă pe un dog de lemn mare, ca un blat de masă, lângă focul pe care se coc vinetele
- pregătim porumbul deja fiert dinainte, îl tăiem rondele și ungem cu unt topit
- degustăm din platouri: cu telemea și caș, cașcaval făcut de mama Octaviei din zămătișă de la vacile de pe deal, fructe, nuci, alune din curte, roșii, castraveți, ardei, ceapă din grădină, pastă de brânză cu smântână, în boluri, de pus pe pâine, ceapă tăiată mărunt, separat
- încercăm untură cu boia și ceapă și sosurile de roșii, dulceață de ardei iuți
Ora 13: drumeție până la mănăstirea de pe deal
Ora 15: revenim după mișcare pentru a ne bucura de felurile principale
Ceaun cu carne de porc și legume din grădină
Mămăligă cu tocăniță de ciuperci
Murături asortate
Deserturi – negresă cu nuci, prăjitură cu fructe de sezon, pâine cu dulceață și cremă de brânză
Meniu de vară târzie
MÂNCĂRURI RECI: - Pastă de brânză de la vacile de pe deal, cu verdeturi din gradină - Diferite sosuri de la mami (cu rosii, ardei iuti) in boluri - Vinete coapte - Porumb fiert - Virsli la ceaun cu mustar de casa - Rosii, ardei, ceapa - Telemea, caș, cașcaval de casă - Iarba grasa, oregano, menta proaspete MÂNCĂRURI CALDE: - Plăcinte cu brânză, varză, ceapă - Ceaun cu carne de porc și afumătură - Tocăniță de ciuperci cu sos de usturoi - Mămăligă DESERTURI: - Prajitură cu fructe de sezon: mere, pere, caise, piersici, mure - Sub vișin să servim pâine cu cremă de brânză și dulceață de vișine - Negresă cu nuci DE BĂUT: - Siropuri făcute în casă cu apă de izvor: soc, căpșuni, mentă, salcâm etc
Chefs

Comunitatea locală
Chefs
Host
Familia Loiș @ ȘEZI

Location
Hapria
ȘEZI
Locația exactă: https://maps.app.goo.gl/uN83dCXR42hYsHxY9
Strada Fagului 3 - Hăpria, Ciugud, jud. Alba