Brunch în Țara Morilor de Apă
(Caraş-severin, Romania)

Banat Brunch

Brunch în Țara Morilor de Apă

Un loc de poveste - una care se întinde pe aproape 4000 de ani! – localitatea Rudăria din Caraș Severin,  denumită astăzi Eftimie Murgu, continuă să-și dezvăluie comorile! Morile de apă ce formează cel mai mare complex mulinologic din Europa de Est reprezintă doar un pretext să descoperiți zona, pentru că “vârtejul” care vă poate purta mai aproape de identitatea locurilor se petrece, în fapt, în bucătăriile localnicilor. Acolo unde tradițiile se strecoară între ingredientele din farfurie și dau mâncărurilor gusturi de neuitat. Asociația Acasă în Banat vă invită să descoperiți rețete inedite, să întâlniți localnicii și să vă bucurați de o zi în Valea Almăjului la primul Brunch la Rudăria! Sâmbătă, 22 aprilie 2023.

Numărul locurilor este limitat la 40.

Brunch în Țara Morilor de Apă

Rudăria – Ieftimie Murgu nr. 299

22 aprilie 2023

Meniu și program

11,00 – Deschidere și prezentare gazde- Maria și Remus Craia
11,00 – 13,00 - Experiențe culinare locale

Antreuri:
Unt cu leurdă de uns pe pită
Cașcaval de la Prigor
Caș de oaie
Brânză sărată de oaie
Platou cu jumeri, cârnați de casă și slănină crudă afumată
Pastă de jumeri cu usturoi și ceapă
Brânză dulce cu mărar
Ouă de casă cu ceapă verde
Ouă de casă fierte
Lapte de oaie fiert în căldare cu coleșă rece
Legume de sezon –ceapă verde, salată verde, ridichi
Pâine de casă făcută de ceica Maria cu făină de grâu măcinat la moara Brușoanea
Lipii din făină de grâu

Preparate calde:
Salată cu ciganea-n cap (Supă de salată verde cu slănină fumată și ouă)
Zamă de dragavei
Papricaș de găină cu cartofi
Brânză friptă cu coleșă, jumărăți și cârnați fripți

Salată de melci
Salată acră de bureți

Desert: Colăreți cu lapte de casă
Plăcinți cu dulceață de prună din Rudăria
Plăcintă cu mere

Băuturi: Sirop din floare de salcâm, Sirop de trandafiri, Limonadă
Ceai din plante locale, Lapte rece de vacă, Apă de izvor, Cafea

13,00 – 15,00 – Tur ghidat la Morile de apă din Rudăria
11,00 – 15,00 - Târg de produse locale în curtea gazdelor - producători din Caraș Severin: brânză, cașcaval și alte produse lactate, miere, dulcețuri, siropuri din fructe locale, oțet de prună
11, 00 – 15,00 - Activități și ateliere
Atelier de făcut «pantofi » 
Demostrație de măcinat făina la Moara Brușoanea

Cost:
130 lei pentru adulți, 65 lei pentru copii între 7-14 ani, gratuit pentru copiii sub 7 ani.

  • Slow Food
  • Gust Local
  • din Hartibaciu

Food and Drinks


Chefs


Location

Caraş-severin, Romania

Morile de apă de la Rudăria, DJ571F, Eftimie Murgu, Romania

Rudăria – Ieftimie Murgu nr. 299

Get directions