Meniu și program
11:00 – 13:00
Brunch în gospodărie
13:00- 15:00
Vizită la plantația de trandafiri ghidată de gazde
Vizită la Biserica de lemn
Vizită la Casa curteană, muzeu etnografic prezentată de prof.
15:00 - 16:00
Ateliere
Sculptură în lemn cu meșterul Eugen Barbos
Opincărit cu învățătorul Ciprian Mert
Aperitive:
- Brânză cofită (dulce)
- Brânză dulce cu pătrunjel
- Brânză dulce cu boia și smântână
- Caș de vacă
- Telemea vacă
- Cașcaval de casă
- Ouă fierte
- Pâine de casă
- Pâine de casă cu untură
- Șonc
- Cârnați
- Caltaboș
- Jumări
- Slănină afumată
- Rucola + ceapă verde
- Ridichi + ceapă verde
Fel Principal:
- Ciorbă fasole cu afumătură
- Mazăre (fasole) zdrobită cu uloi
- Ludai și prăjeașă cu ceapă
- Carne chițcant
Oferta gazdelor: Lapte cald cu mămăligă
Desert:
- Cornulețe cu dulceață de trandafiri
- Plăcințele cu brânză
- Dulcețuri
Băuturi:
- Socată
- Cafea
- Apă plată
Producători locali
Produse din trandafiri – siropuri, gemuri
Miere
Răchie
Zacuscă
Pâine de casă
Siropuri
Brânzeturi locale