"Boi pe moare cu carne": ce poate fi mai provocator, acum că a început școala și ne reapucăm de învățat?
Răspuns: un brunch la tanti Emilia Popa în gospodărie, în Coșteiu de Sus! Acolo vă așteptăm în 17 septembrie, de la ora 11:00, la ultimul eveniment de cultură gastronomică Banat Brunch din acest an! Să învățați/gustați/experimentați! Detalii pe http://www.turismtimis.ro
Meniu și Program
11:00 – 13:00 – Brunch în gospodărie la tanti Emilia Popa
Aperitive:
- Chiftele cu carne
- Chiftele cu brânză
- Pârjoale
- Chec cu murături
- Chec cu ouă și cartofi
- Brânză de vacă cu oțet
- Cașcaval afumat
- Cașcaval murat
- Ouă fierte
- Roșii
- Castraveți
- Slănină
- Salată de vinete
- Salata de castraveți acri
- Brânză dulce cu mărar și ceapă verde
- Pâine de casă
- Mălai
- Pâine cu ou
- Murături
- Pâine cu untură
- Zacuscă
- Cârnați colac
- Carne din untură
- Pâine cu untură
Fel principal:
- Zeamă de fasole
- Ardei umpluți
- Fasole scurtă cu afumătură
- Boi pe moare cu carne
- Fasole scurtă cu afumătură
- Curici pargălit cu carne
- Crumpi
- Murături
Desert:
- Lapte de pasăre
- Prăjitură tăvălită
- Cornuri cu untură
- Turtă neagră
- Albinuța
- Gogoși
- Turtă cu măr
Băuturi:
- Cafea
- Ceai de mentă
- Limonadă
- Apă
- Sirop de tei
13:00 – 15:00
Tură prin sat, plimbare cu bicicletele
Popas la cariera de piatră
Producători locali
- Stână la fântână
- Lavandă de Margina
- Trandafiri de Curtea
- Producător local Marieta Ionași
Ateliere
Atelier de opincărit cu meșterul înv. Ciprian Mert
Atelier de sculptură în lemn cu meșterul Eugen
Dansuri tradiționale și cântece din Banat cu Ansamblul Junii Timișului
Host
Comunitatea locală
Location
Coșteiu de Sus, Romania
Coșteiu de Sus, Romania
Nr. 150 - Coșteiu de Sus, Comuna Margina, Județul Timiș
Familia